En fin matsituasjon

Hvor kan mat inkluderes?

  • Ta med nistepakke på tur
  • Lag hjemmecafé
  • Trimgruppa kan spise sammen etter trening
  • Bak sammen
  • Gå på café
  • Inspirasjonskvelder for Aktivitetsvennpar, arrangert av arbeidsgruppene

– En historie om å dele et måltid

Da du ringte Aktivitetsvennen din i dag tidlig for å minne henne på at du kommer rundt lunsjtider, avtalte dere at du handler inn på veien bort. Det er litt ruskete vær, og hun har ikke så lett for å komme seg ut.

Du drar innom butikken og handler inn noe som dere begge liker. Når du kommer fram forteller du at dere i dag skal lage «hjemmecafé» og kose dere litt ekstra. Dere skal rett og slett gå på cafétur i eget hjem.

Dere går ut på kjøkkenet og du viser fram at du har kjøpt inn vaniljekesam, bær og litt kjeks.

Etter håndvask går dere i gang med å tilberede maten. Gjennom enkle instruksjoner og kun én oppgave av gangen får dere til et fint samarbeid. Du er bevisst på å ikke ta over, selv om det går tregt.

En fin duk blir funnet frem og kanskje noe servise som ikke brukes til vanlig, og dere dekker et koselig bord. Dere setter på kaffen og legger kjeksen på et fat. Noen skjeer med kesam blir fordelt i to skåler, og det strøs litt bær på toppen. Det ser kjempegodt ut!

Dere har satt av nok tid til å både tilberede maten og å spise sammen, uten forstyrrelser og unødvendig stress. To par skuldre blir senket, og dere hygger dere i hverandres selskap.

Dette var stas 🙂

Noen eksempler på enkel servering:
– Bær og kesam
– Oppkuttet frukt
– Noe fra bakeren
– Rundstykker/skiver med pålegg
– Kaffe/te/saft