Matglede

Først og fremst, takk for at du ønsker å lære mer om matglede som aktivitetsvenn! Som aktivitetsvenn gir du personer med demens gode opplevelser. Du er med på å gjøre en forskjell for andre! Vi setter utrolig pris på innsatsen du gjør.

Nasjonalforeningen for folkehelsen er interesseorganisasjonen for personer med demens og deres pårørende. Vi jobber for å bekjempe demens med informasjon, forebygging, lokalt arbeid, politisk påvirkningsarbeid og støtte til forskning. Vi ønsker at alle som har demens skal ha et best mulig liv.

Nasjonalforeningen for folkehelsen har utviklet Aktivitetsvenntilbudet, som drives i samarbeid med over 220 kommuner i Norge. På landsbasis er det rundt 3000 frivillige aktivitetsvenner som deg.

«Jeg er heldig som har fått Anne som venn. Vanligvis sitter jeg mye alene.»
- Person med demens
«Pappa er så mye mer oppglødet etter at han har vært sammen med aktivitetsvennen.»
- Pårørende
«Han er i godt humør, og lyser opp når jeg kommer. Selv går jeg alltid derfra i enda bedre humør enn da jeg kom. Det gir meg mye.»
- Frivillig aktivitetsvenn

Dette kurset gir deg kunnskap om hvordan mat- og måltidsøyeblikk kan være et verktøy i kommunikasjon og samvær med personer med demens. Vi ønsker å understreke viktigheten av å inkludere matglede i aktiviteter som dere allerede gjør sammen. Målet med kurset er at du skal få en god forståelse av kosthold relatert til eldre og personer med demens, og forstå betydningen av å inkludere mat og måltidsglede i aktivitetene dere allerede gjør sammen.