Oppsummering

Da var vi ved veis ende, og noe av det viktigste vi har vært igjennom er:

  • at maten ser appetittvekkende ut
  • bruk helfete produkter
  • legg til rette for ubevisst spising

Hovedfokuset bør være på matglede og det sosiale aspektet ved å dele et måltid med andre.

Det viktigste er at noe blir spist, og ikke nødvendigvis hva det er.

Og sist, men ikke minst: Du som frivillig er ikke og skal ikke være en ernæringsrådgiver. Vi ønsker å gi deg informasjon om kosthold og eldre/personer med demens, og har gitt deg gode tips som kan komme personer med demens til nytte. Det er ikke ditt ansvar at personen med demens får i seg riktig mat, men du kan tilrettelegge for et hyggelig måltid der relasjonen mellom dere står i fokus.

Vi håper at dette kurset har gjort deg mer bevisst på viktigheten av å spise sammen 🙂

Det er bare å ta kontakt med Aktivitetsvenn-koordinatorene hos Nasjonalforeningen for folkehelsen om det er noe du lurer på: aktivitetsvenn@nasjonalforeningen.no

Dersom du ønsker å diskutere en situasjon eller har generelle spørsmål om demens kan du gjerne ringe Demenslinjen: 23 12 00 40.